Predstavitev čebelarstva
  Ponudba izdelkov
 Med - različne vrste
 Propolis in cvetni prah
 Medeni liker
 Medeni kompleti
 Suho sadje in oreščki
 Sveče
 Keramični lončki
 Embalaža
 Kje smo
 Kontakt
 
MED - RAZLIČNE VRSTE


klikni na sliko za povečavo

Med ali strd ima lastnost, da po določenem času kristalizira. Utekočinimo ga tako, da ga segrevamo največ na 40°. Tako med ne izgubi svojih človeku koristnih lastnosti. Najpomembnejše sestavine medu so človeku prijazni sladkorji, beljakovine, kisline, minerali, vitamini, encimi ter inhibin, ki zavira in uničuje rast bakterij. Snovi v medu preprečujejo osteporozo, utrujenost, slabokrvnost,bolečine in krče v mišicah, varujejo jetra in uravnavajo krvni tlak. Med je koristen za srce, kjer dopolnjuje predpisana zdravila. Pri rednem uživanju urejuje odvajanje blata in preprečuje zaprtje.Učinkovit je pri kroničnem vnetju ledvic.

  • Akacijev med je blag med, ki ga lahko uživajo tudi tisti, ki zaradi želodčnih težav drugega medu ne prenesejo. Pomirja, blaži utrujenost in je zelo je primeren za otroke.

  • Regratov med čisti kri. Pripravljen v kremni obliki ne teče in se ne trdi več. Pripravimo ga z mešanjem kristaliziranega medu.

  • Žajbljev med ne pridelamo sami. Pripeljemo ga iz Dalmacije iz Dugega otoka. Priporočamo ga za lajšanje težav grla in dihal.

  • Cvetlični med naj uživajo tisti, ki jim manjkajo minerali in vitamini. Krepi žile in srce.

  • Mešani gozdni med, smrekov in hojev med v ljudskem zdravilstvu priporočajo pljučnim, srčnim bolnikom in slabokrvnim.

  • Kostanjev med je grenek in vsebuje veliko cvetnega prahu. Izboljšuje krvno sliko. Ugodno vpliva na prebavila, jetra in nespečnost.

Strokovnjaki priporočajo uživanje vsaj treh žlic medu na dan.

Že več let dajemo medove v ocenitev v Semič, kjer vsako leto poteka mednarodno ocenjevanje medov in za svoje medove dobivamo zlata in srebrna priznanja. Nekaj teh priznanj si lahko ogledate na slikah pod menijem na levi.
 

CENIK
 
MED
 vrsta medu 900 g

450 g

 akacija 13,00 € 7,00 €
 cvetlični 13,00 € 7,00 €
 lipa 14,00 € 7,50 €
 kostanj 14,00 € 7,50 €
 gozd 14,00 € 7,50 €
 smreka 15,00 € 8,00 €
 hoja 16,00 € 8,50 €

 medvedek plastični 4,00 € /
 medvedek stekleni 6,00 € /